Emeklinin payına düşen bin lira ödediği 7 bin lira

Emekliler Temmuz Zammından Memnun Değil

Temmuz zammı emeklilere beklenen rahatlamayı getirmedi. Hem büyükşehirlerde hem de Anadolu’da bulunan emekliler, geçim sıkıntısının arttığını dile getiriyor. Artvin’in Şavşat ilçesinde yaşananlar da bunun bir göstergesi.

Artvin’in coğrafi yapısı nedeniyle ulaşımın yüksek maliyetli olduğunu belirten bir emekli, emekli maaşlarındaki artışın yetersiz olduğunu ifade ederek 30 yıllık emeğine bu zammın hakkın olmadığını vurguladı.

Emeklinin Payına Düşen Bin Lira Ödediği 7 Bin Lira

Şavşatlı emekliler, emekli maaşlarındaki zammın yetersiz olduğunu ve geçim sıkıntısının devam ettiğini belirtiyor. Özellikle artan pazar fiyatları karşısında zorlandıklarını dile getiren emekliler, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini söylüyor.

78 yaşındaki emekli Mürsel Altun, yaşadığı geçim sıkıntısını şu şekilde özetliyor:

“Ben bu ülkeye 30 yıl hizmet ettim. Dozer operatörüydüm ve aldığım maaş 22 bin lira. Hayatım altüst oldu. Sağlık sorunlarıyla mücadele ediyorum ve her ay 7 bin lira sağlık harcaması yapıyorum. Bu yetmezmiş gibi bir de ulaşım sorunu yaşıyorum. Devlet bana yeteri kadar destek olmuyor.”

“100 Liradan Aşağı Hiçbir Şey Yok”

Diğer bir emekli ise maaşların yetersizliğinden yakınarak, “Emeklilere çok az zam yapıldı. Geçinmek neredeyse imkansız hale geldi. Eskiden ne güzel günlerdi, şimdi ne oldu?” dedi.

Şavşatlı emekli Burhan Durmuş, pazar fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olarak, “Burada 17 bin lira ile geçinmek mümkün mü? Market fiyatları arttı ve artık alışveriş yapmak neredeyse imkansız hale geldi” diye ekliyor.

“İstanbul’dan Bile Pahalı”

Gümüşhaneli emekli Mustafa Işık ise Şavşat’taki fiyatların büyük şehirlerle yarıştığını belirterek, “Pazar fiyatları çok yüksek. Şavşat fiyatları İstanbul’dakileri bile geçti. Bu maaşla ailemi nasıl geçindireceğim?” diye soruyor.

Bir diğer Şavşatlı emekli ise ekonomik sıkıntılara karşı şu tepkiyi gösteriyor:

“Emekli olmak artık bir lanet haline geldi. Paralar yetmiyor ve bu durum dayanılmaz hale geldi. Bu şekilde devam ederse, emeklilerin yaşam koşulları daha da zorlaşacak. Yetkili makamların duruma çözüm bulması gerekiyor.”

“Yetmeyenler Nankörlük Ediyor”

Bazı emekliler ise durumdan şikayet etmeyerek, maaşlarının kendilerine yeterli olduğunu belirtiyor. Kendi imkanlarıyla geçinemeyenlerin ise çalışması gerektiğini vurguluyorlar.

Emeklinin parası her şeyi karşılamaya elverişli olmayabilir, ancak devletin bu konuda daha fazla destek sunabileceği görüşü hakim. Gelecek dönemlerde emeklilerin durumlarıyla ilgili daha fazla önlem alınması bekleniyor.

Related Posts

Belçika’da ekonomik endişeler artıyor

Belçika Merkez Bankası’nın Temmuz 2025 verilerine göre, ülkedeki tüketici güven endeksi -4 seviyesinde sabit kaldı. Bu seviye, hem Haziran ayına kıyasla değişmedi hem de şubat ayından bu yana ulaşılan en yüksek düzey olarak kayda geçti. Verilere göre …

Karşıyaka Basketbol Avrupa Kupalarına Gidemiyor

Karşıyaka Basketbol, ekonomik sorunlar nedeniyle 15 yıl aradan sonra Avrupa kupalarında yer alamayacak.

Küresel piyasalarda tarife belirsizlikleri şirket bilançolarına yönelik iyimserlikleri gölgeliyor

Küresel piyasalarda, şirket bilançolarına ilişkin iyimserliklerle risk iştahı artarken, gümrük tarifelerine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi bu risk iştahını törpülüyor.

Küresel piyasalarda tarife belirsizlikleri şirket bilançolarına yönelik iyimserlikleri gölgeliyor

Küresel piyasalarda, şirket bilançolarına ilişkin iyimserliklerle risk iştahı artarken, gümrük tarifelerine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi bu risk iştahını törpülüyor.

Küresel fiyat dalgası Türkiye’ye de ulaştı, vatandaş için lüks oldu: Kahvenin keyfi kaçtı

Kahve, Türkiye’de bir kültür öğesi olmaktan çıkıp günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelirken fiyatlar sosyalleşme alışkanlıklarını zorluyor. Türkiye’nin kahve tüketimi son 11 yılda tam üç kat artarak kişi başına 450 gramdan 1.5 kiloya yükseldi. Öğrencilerin ve sabit gelirli çalışanların “ekonomik sosyalleşme” aracı olarak gördüğü kahve, artık lüks sayılabilecek fiyatlara ulaştı.

Çelik ve çimentoda çifte sıçrama: Hindistan’da inşaat sektöründe talep patlaması

Hindistan Merkez İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, ülkenin altyapı üretimi Haziran 2025 itibarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,7 oranında büyüdü. Bu oran, Mayıs ayında yukarı yönlü revize edilen yüzde 1,2’lik artışın da üzerine …