Toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor: Ücret zammı ve sosyal haklar gündemde!

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Ücret ve Sosyal Haklar Masada

Üçüncü oturum, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek. Türk-İş ve Hak-İş temsilcileri, 21 maddelik teklif taslağını görüşmek üzere bir araya gelecek.

Kamuda en düşük günlük ücretin 1800 liraya yükseltilmesi talep ediliyor. Kıdem zammı ve refah payı da masadaki talepler arasında bulunuyor. Ayrıca, toplantıda bir sonraki oturumun tarihi netleştirilecek.

Görüşmelerde Ücret ve Sosyal Haklar Öne Çıkıyor

İdari konularda uzlaşma sağlanmış olsa da ücret artışı ve sosyal haklar konusunda net bir anlaşma henüz yok. Bu durum, işçi kesiminde beklentilerin yükselmesine ve sürecin yakından takip edilmesine sebep oluyor.

Detaylı Bir İnceleme ve Koordinasyon Gerekiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme sürecinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurguladı. TÜHİS ev sahipliğinde yapılan ilk toplantının ardından sürecin devam ettiğini belirtti.

Işıkhan, “24 Nisan’da yeni bir toplantı gerçekleşecek. Süreci dikkatle yönetiyoruz. Henüz erken olduğunu düşünerek herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Ücretler, özlük hakları ve sosyal yardımlar konusunda teknik heyetler detaylı çalışmalarını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, süreci koordine ediyor ve detayları inceliyor” dedi.

Related Posts

Fındık üreticisine ‘küllenme’ uyarısı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, üreticilerin külleme hastalığına bağlı ürün ve kalite kaybı yaşamamaları için fındık bahçelerini kısa aralıklarla kontrol etmelerini, hastalık belirtileri görülür görülmez kimyasal mücadeleye başlamaları gerektiğini söyledi.

Veli Ağbaba’dan 1 Mayıs Raporu: İktidarın sınıfsal tercihlerinin sonucu emekçiler için yıkım oldu

CHP’li Veli Ağbaba, 1 Mayıs öncesinde rapor hazırlayarak, işçi sınıfının giderek artan yoksulluğu ve düşen alım gücüne dikkat çekti. Ağababa iktidarın emeği değil sermayedarları korumasını eleştirdi.

Altında düşüş seyri devam ediyor

Altın fiyatları, ABD-Çin ticaret gerilimlerinin gölgesinde yön arayışını sürdürüyor. ABD Hazine Bakanı’nın açıklamaları sonrası ons altın yeni güne yüzde 1’in üzerinde düşüşle başlarken, yurtiçinde gram altın 3 bin 319 TL, Kapalıçarşı’da ise 4 bin 159 TL’den işlem görüyor.

Ticari kredi faizleri zirvede, reel sektörde gerçek yavaşlama yeni başlıyor: İş dünyasını korku sardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından ekonomideki belirsizlikler sürerken finansmana erişim kritik sorun haline geldi.

Bakan Şimşek’in 2 haftalık ajandası dolu: Avrupa’da yatırımcılarla görüşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında Brüksel ve Londra’da kritik temaslarda bulunacak. Türkiye ekonomisinin görünümünü uluslararası yatırımcılara anlatacak olan Şimşek, yabancı sermaye akışını artırmayı ve Türkiye’ye duyulan güveni güçlendirmeyi hedefliyor.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir