Bakan Şimşek’in 2 haftalık ajandası dolu: Avrupa’da yatırımcılarla görüşecek

Mehmet Şimşek, Avrupa’da Ekonomik ve Mali Diyalog Toplantılarına Katılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mayıs ayındaki ilk durağı, Brüksel olacak. CNBC-e’den edinilen bilgilere göre, Bakan Şimşek, Avrupa Birliği ve Batı Ortakları Ekonomik ve Mali Diyalog Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’e gidecek. Bu toplantıların ardından Londra’ya yolculuk yapması beklenen Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin görünümünü anlatmak için önemli toplantılara katılacak.

Yatırımcılarla Buluşma ve Konferanslara Katılacak

Şimşek’in Londra’daki planları arasında, BNP Paribas tarafından düzenlenecek “Türkiye 2025: Büyümede Yeni Bir Dönem” yatırımcı konferansına katılması da bulunuyor. Uluslararası yatırımcılara seslenecek olan Şimşek, Türk bankacılık ve reel sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.

Londra’da Önemli Toplantılara Katılacak

Bakan Şimşek ayrıca, Londra’da gerçekleştirilecek Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) “2025 Yıllık Toplantısı ve İş Forumu”na katılacak. Bu toplantılar, “Ufukları Genişletmek, Güçleri Kalıcı Kılmak” temasıyla gerçekleşecek.

Önceki Temaslar ve Güncel Durum

Mehmet Şimşek, geçtiğimiz aylarda da yatırımcılarla Brüksel ve Londra’da buluşmalar gerçekleştirmişti. Şimşek’in uluslararası temasları, Türkiye ekonomisindeki son politika adımlarının ardından büyük önem taşıyor. Özellikle nisan ayındaki faiz artırımının ardından, yatırımcılar tarafından olumlu karşılanan politikalarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bakan Şimşek’in yabancı sermaye akışını arttırmaya yönelik çalışmaları devam ediyor.

Yabancı Sermaye ve Ekonomik İlişkiler

Şimşek’in Brüksel ve Londra’da gerçekleştireceği görüşmeler, Türkiye’nin AB ile ekonomik ilişkilerini güçlendirmeyi ve yabancı sermaye akışını arttırmayı hedefliyor. Bakan Şimşek’in uluslararası platformlardaki temasları, Türkiye ekonomisinin geleceği açısından büyük öneme sahip.

Related Posts

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Ziraat Bankası’nda yönetim kurulu üyeleri açıklandı

Ziraat Bankası’ndan yapılan KAP açıklamasında bankanın yönetim kurulu üyelerinin belli olduğu açıklandı.

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Türkiye’nin elektrik tüketimi üretimi aştı

Türkiye’de dün 911 bin 452 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim 912 bin 174 megavatsaate ulaştı. Üretimde en büyük payı ithal kömür santralleri aldı; en yoğun elektrik kullanımı ise öğle saatlerinde gerçekleşti.

Yatırımcılar altının bu türüne yöneliyor: İlgi rekor seviyede!

Yatırımcıların altına olan ilgisi, Borsa İstanbul’daki sertifikalara yönelimi artırdı. Dijital erişim ve vergi avantajı, sertifikaları cazip hale getiriyor. Sertifikaların fiziki altına çevrilebilmesi de güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir