‘Bölgesel kalkınma politikalarımız topyekun kalkınmamıza güç katacak’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Varşova’da Bölgesel Kalkınma Bakanlar Toplantısı’na Katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi (RDPC) tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen “Dayanıklı Yerleşimler İçin Bölgesel Kalkınmayı Güçlendirme” başlıklı Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Bakan Kacır, Türkiye’nin üretim ve teknolojik kalkınma alanında önemli bir merkez haline gelme hedefine ulaşmada dikkate değer ilerlemeler kaydettiğine vurgu yaptı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sahip olduğu dinamik iş gücü, stratejik konumu ve güçlü sanayi altyapısıyla Avrupa’nın küresel değer zincirleri içinde giderek daha önemli bir aktör haline geldiğini belirtti. “Sadece büyümeyi teşvik etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda bölgesel uyumu güçlendirmeye ve bölgesel eşitsizlikleri etkili bir şekilde ele almaya da kararlılıkla devam ediyoruz. Bu bağlamda, kalkınma ajanslarımız ve bölge kalkınma idarelerimiz kilit bir rol üstlenmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kacır, Dijital Avrupa Programı’na katılımın ve Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri’nin (EDIH) kurulmasının Türkiye’nin Avrupa dijital ekosistemiyle daha da bütünleşmesini sağladığını belirtti. Kacır, kalkınma ajanslarının bölgesel büyümeyi hızlandırmak ve ülkenin kazanımlarını ilerletmek amacıyla çalıştığını açıkladı.

Bakan Kacır, Polonya temaslarını değerlendirirken, bölgesel kalkınma politikalarını dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve demografik dönüşüm olmak üzere üç ana başlıkta ele aldıklarını ifade etti. Ülkeler arasındaki farklılıkları göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirten Kacır, “Bölgeler arasında ciddi farklar var ve bu farklılıkları dikkate alarak kalkınma politikalarını şekillendiriyoruz.” dedi.

Yeşil dönüşümün önemine değinen Kacır, yeşil dönüşümün herkesi kucaklayan bir anlayışla hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Demografik dönüşümle de karşı karşıyayız. Bu nedenle bölgesel kalkınma politikalarında yerel yaklaşımlar önem kazanıyor.” dedi. Ayrıca, kalkınma ajanslarının diğer ülkelerle yapacakları ortak çalışmaları güçlendirmeye yönelik adımların ele alındığını aktardı. Bu çalışmaların 86 milyonluk Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını ve Türkiye’nin tüm şehirlerinin güçlü bir şekilde var olmasını sağlayacağını belirtti.

Related Posts

İzmir’in en büyük sanayi kuruluşları açıklandı! İşte listenin ilk sırasındaki şirket

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, EBSO’nun “2024 yılı üretimden satışlar” kriterine göre belirlediği İzmir’in 100 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı. Listenin ilk sırasında Star Rafineri …

İhtiyaç kredilerinde faizler güncellendi: 150 bin TL için yeni geri ödeme tutarı ne kadar?

Günlük yaşamın getirdiği masraflarla başa çıkmak isteyen ya da yatırım yapmayı planlayan vatandaşlar, bankaların sunduğu ihtiyaç kredisi kampanyalarını yakından izliyor. Özellikle düşük faiz oranları ve uzun vade seçenekleri, kredi seçimlerinde …

Bulgaristan, 2026 itibarıyla Euro para birimine geçmeye hazırlanıyor

Bulgaristan, 2026 itibarıyla Euro para birimine geçmeye hazırlanıyor

Devletin kasası ceza gelirleriyle doldu!

Para cezalarından rekor tahsilat: Hazine, 2025’in ilk dört ayında vatandaştan 76,3 milyar TL ceza geliri elde etti. Yıl sonunda hedef 245 milyar TL.

Tarım maliyetleri tırmanıyor: Veteriner harcamaları çiftçiyi zorluyor!

Tarım girdi fiyatlarındaki artış devam ediyor. Özellikle veteriner harcamalarında dikkat çekici bir yükseliş yaşanıyor. Bu durum tarım sektöründeki maliyet baskılarını artırıyor.

Yakıtı kokluyor fiyatı her bütçeye uygun. İbre yeniden 2. ele döndü

Sıfır araç fiyatlarındaki artış ve ÖTV zamları, ikinci el otomobil pazarını hareketlendirdi. Nisan’da satışlar yüzde 25 artarak 644 bin adede ulaştı, talep 200-400 bin TL’lik araçlara yoğunlaştı. Sıfır araç fiyatlarındaki yükseliş, döviz kuru …