Trump’ın politikaları ABD ekonomisinin daralmasına neden oldu

ABD Ekonomisi 2024’ün İlk Çeyreğinde Daraldı

ABD ekonomisi, 2024’ün ilk çeyreğinde yüzde 0,3 daraldı. Geçen yıl genelinde yüzde 2,8 büyüme performansı sergileyen ABD ekonomisi, son çeyrekte yüzde 2,4’lük bir büyüme yaşamıştı.

12 çeyrek sonra daralan ABD ekonomisinin, analistlere göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarının etkisiyle resesyon endişeleri tetiklendi. Tüketici harcamalarındaki yavaşlama ve federal harcamalardaki düşüş de ekonomideki daralmanın sebepleri arasında yer alıyor.

Analizcilere göre, Trump’ın başkanlığı döneminde başlattığı ticaret savaşları ve artan gümrük vergileri, ABD ekonomisindeki küçülmeye neden olan temel etkenler arasında yer alıyor. Bu durum, ABD’nin ithalat yaparken karşılaştığı zorlukları ve ticaret dengesini bozan unsurları beraberinde getiriyor.

Vadeli İşlemler ve Emtia Piyasaları Uzmanından Değerlendirme

Amerika’nın daralan ekonomik göstergeleri, uzmanlara göre, Trump’ın başkanlığı döneminde uyguladığı ticaret politikalarının beklenen sonuçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Vadeli işlemler ve emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, “Ancak Trump’ın uyguladığı politikaların ABD ekonomisine etkileri beklenenden daha hızlı ve ağır olmaya başladı” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Ergezen’in açıklamalarına göre, ABD ekonomisinin küçülmesindeki temel etkenlerden biri de gümrük vergilerindeki artışlar. Bu durum, hem ABD’nin ithal ettiği ürünlere ek vergiler getirerek talebi azaltıyor hem de ihraç edilen ürünlere karşı tarifeler uygulanması karşı tarafın taleplerini kısıtlıyor.

Küresel ekonomideki genel yavaşlama ve ABD ekonomisindeki daralma temelinde Federal Rezerv’den faiz indirimleri beklentisi doğuyor. Ancak, Avrupa ve Çin’deki ekonomik zorluklar, faiz indirimlerinin hızlandırılmasını geciktirebilir. Ergezen, “Fed’in yakın dönemde faiz indirimlerine gitmesi muhtemel” ifadesini kullanarak, küresel ekonomideki belirsizliklerin faiz politikalarını etkileyebileceğini belirtti.

Ergezen’in değerlendirmelerine göre, ABD ekonomisindeki düşüş ve küresel ticaretteki sorunlar, gelecekte enflasyon ve faiz oranları konusunda belirsizliklere neden olabilir. Emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar ve tüketici fiyatlarındaki olası artışlar, piyasalarda resesyon endişelerini canlı tutabilir.

“ABD ekonomisi, Trump’ın politikalarıyla yeniden yapılandırılmaya çalışılırken karşılaşılan daralma, küresel ticarette bir dönüşüm sürecine işaret edebilir” diyen Ergezen, gelecek dönemde finansal piyasalarda ve ekonomik göstergelerdeki değişimleri yakından takip etmenin önemli olduğunu vurguladı.

Related Posts

Türkiye’nin dolar seven illeri belli oldu: Liste çok şaşırtıcı

Yılın ilk çeyreğinde artan ekonomik belirsizlik ve güven kaybı, dövize yönelimi hızlandırdı. Mevduatta dövizin payı yükselirken, doları en çok seven iller belli oldu. Listede yer alan ilk 5 kent ise çok şaşırtıcı. İşte dikkat çeken liste…

İhracatçının döviz bozdurma zorunluluğu yüzde 35’e çıktı

İhracatçının döviz bozdurma zorunluluğu yüzde 35’e çıktı

ENAG enflasyon verilerini açıkladı: Nisan ayı enflasyon rakamları netleşti

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), son dakika nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. ENAG’a göre nisan ayında enflasyon yüzde 4.46 arttı. Son 12 aylık artışı ise yüzde 73.88 olarak gerçekleşti. En yüksek aylık enflasyon artışı yüzde 9.67 ile “Haberleşme” grubunda oldu.

Altın fiyatlarında yatay seyir: Gram ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında yatay seyir: Gram ne kadar oldu?

Küresel piyasalar temkinli: Gözler Fed kararında, Trump’tan yeni tarife hamlesi

ABD’nin korumacı ticaret politikaları ve Trump’ın yabancı filmlere yönelik yüzde 100 gümrük vergisi açıklaması piyasalarda dalgalanma yaratırken, yatırımcılar Fed’in faiz kararı öncesi temkinli pozisyon alıyor. Avrupa’da Ukrayna diplomasisi öne çıkarken, Türkiye’de gözler nisan enflasyon verilerinde.

Altın güç topluyor: Kritik karar öncesi gözler çarşamba gününde

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta yaşadığı düşüşün ardından, yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına odaklandığı yeni haftaya yükselişle başladı. Peki, altın için beklentiler ne yönde?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir