Göbeği dümdüz yapmada daha etkilisi yok! Her tanesinin içi lif ve potasyum dolu

Posted by

Bağırsak sağlığını düzenler

Bağırsak sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız diyetinize barbunyayı ekleyebilirsiniz. Lif açısından zengin barbunyayı öğünlerinize dahil etmek bağırsak mikrobiyotanıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda uzmanlar protein, karbonhidrat ve lif dolu olan barbunyanın, kalp ve kas sağlığını iyileştirdiğini söylüyor.

Potasyum kaynağı

Barbunya aynı zamanda potasyum gibi önemli vitamin ve minerallerin de kaynağı. Kas fonksiyonu ve kan basıncınız için gerekli olan potasyumu 100 gram barbunyada bulabilirsiniz.

Diyabete karşı korur

Özellikle diyabetini kontrol altında tutmak istiyorsanız veya diyabet riskiniz varsa günlük beslenme rutinine barbunyayı dahil etmelisiniz. Çünkü barbunya içeriğinde çok fazla lif barındırır ve yüksek lif içeren besinler kan şekeri ve insülin miktarını düzenler.

Hafızayı güçlendirir

Barbunyada bulunan B1 vitamini beynin işleyişini sağlayarak, hafızayı artırır ve konsantrasyonu geliştirir. Bunun yanında Alzheimer ve bunama gibi hastalıkların riskini azaltır ve yavaşlamasında etkili olur.

Kanseri önlemeye yardımcı olur

Uzmanlar ailesinde kanser öyküsü olan kişilerin bol bol barbunya tüketmesi gerektiğini söylüyor. Kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyici olması kanser oluşumunu engelleyip, ilerlemesini durduruyor.

İltihaplanmayı önler

Aynı zamanda barbunya damarlarda oluşabilecek iltihaplanmaların da önüne geçebilir. Kalp sağlığını korur, kriz ve inme gibi komplikasyonların önlenmesine yardımcı olur.

Tırnakları güçlendirir

İçinde bulunan yüksek vitamin ve mineraller sayesinde tırnakları güçlendirir ve kırılmalarını önler. Bunun yanı sıra cildin yenilenmesini sağlayıp pürüzsüz bir görünüm elde etmesine yardımcı olur.

Yüksek demir içerir

Barbunyanın en önemli özelliği demir konusunda eksiklikleri giderici olmasıdır. Bu nedenle hamilelik döneminde tüketilmesi önerilir. Çocuklarda demir eksikliklerinin oluşmasının önüne geçer.

Zayıflamaya yardımcı olur

Barbunyanın içerdiği zengin lif tüketildikten sonra tok kalınmasını sağlar ve bu durum da zayıflamaya yardımcı olur. Aynı zamanda barbunya, göbek kısmında yağlanma yaşayanların tüketmeleri gereken yiyecekler arasındadır. Göbek bölgesinin erimesini isteyenler, haftada 2 kez barbunya tüketebilirler.

Kemikleri güçlendirir

Vitaminler açısından çok zengin olan barbunya, kemiklerin ihtiyaçlarına destek sağlar. İleri yaşlarda ortaya çıkabilen kemik rahatsızlıklarını, kemiklerin güçlenmesini sağlayarak engel olur. Romatizma gibi sıkça yaşanan kemik rahatsızlıklarından barbunya tüketilerek korunabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir